Type: Nieuws

Onderzoek Patiëntenfederatie: patiënten willen gegevens verzamelen en delen

Een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder bijna 8000 patiënten heeft nog eens aangetoond dat de behoefte aan persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) groot is. Bijna 90 procent van de ondervraagden vindt het belangrijk digitaal inzicht in eigen medische gegevens te hebben. Daarnaast wil 82 procent gezondheidsgegevens delen met andere zorgverleners.

Sinds 1 juli heeft iedereen recht op elektronische inzage én een elektronisch afschrift van zijn of haar medisch dossier. Daarom deed de Patiëntenfederatie een zogenoemde flitspeiling, om te toetsen hoe groot de behoefte daaraan is. Ruim 7800 mensen vulden de vragenlijst in.

Alles op één plek

Liefst 88 procent van de deelnemers wil digitaal inzicht in zijn of haar medische gegevens. De redenen die ze daarvoor geven zijn o.a.
– Controleren wat er over mij is opgeschreven;
– De medische gegevens nalezen op een voor mij geschikt moment;
– Zelf een overzicht van eigen gezondheid hebben
– Alles digitaal overzichtelijk op één plek

Ook willen veel mensen (82 procent) hun gegevens kunnen delen met een andere zorgverleners. Zoals één van de respondenten zei: ‘Ik loop bij verschillende specialisten en moet altijd onthouden wat de één zegt om het aan de ander te kunnen uitleggen.’

MedMij-label

Binnen niet al te lange tijd zullen persoonlijke gezondheidsomgevingen met het MedMij-label een handig, overzichtelijk en veilig middel zijn om aan deze wensen te voldoen

Een PGO is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kunt houden en actief aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Met een PGO kun je al jouw gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo worden veranderingen in je gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker.

Primeur voor Oosterhout en Lent: voor het eerst huisartsgegevens in PGO

Patiënten van enkele huisartsenpraktijken in Oosterhout en Lent kunnen binnenkort als eersten in Nederland hun huisartsgegevens verzamelen in een PGO.

In de Gelderse dorpen (nabij Nijmegen) gaat binnenkort een gecontroleerde livegang (GLG) van start. Met een GLG wordt het MedMij Afsprakenstelsel naar de praktijk gebracht, waarmee gegevens op een veilige manier uitgewisseld kunnen worden tussen zorgverlener en patiënt. In een gecontroleerde setting kan een geselecteerde groep patiënten huisartsgegevens ophalen naar hun persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). In dit geval gaat het zelfs om huisartsgegevens én medicatiegegevens bij de apotheek, voor zowel Oosterhout als Lent.

Dubbele primeur

In de eerdere drie GLG’s van PROVES-MedMij, werden alleen medicatiegegevens uitgewisseld. Dat betekent dat Oosterhout en Lent een dubbele primeur hebben. Voor het eerst kunnen er huisartsgegevens opgevraagd worden én het is de eerste keer dat deelnemende patiënten hun gezondheidsgegevens van twee verschillende zorgaanbieders (huisarts en apotheek) kunnen verzamelen in een PGO.

De deelnemende huisartsen zijn:
– Huisartenpraktijk Oosterhout (Gld)
– Huisartspraktijk Thermion Lent
– Huisartspraktijk Heyendaal

Apotheek De Waal is betrokken met een vestiging in Oosterhout en Lent.

Gegevens voor alle patiënten

Na afronding van de drie maanden durende gecontroleerde livegangen, blijven de deelnemende huisartsen en apotheken aangesloten op MedMij. Dat betekent dat niet alleen de patiënten die deelnemen aan deze GLG, maar álle patiënten van deze zorgverleners hun gezondheidsgegevens kunnen ophalen in een zelfgekozen PGO.

MedMij dankzij eerste gegevensuitwisseling genomineerd voor Computable Award

De eerste echte gegevensuitwisseling tussen apothekers en patiënten met een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) heeft MedMij een nominatie voor de Computable Awards opgeleverd. MedMij dingt mee naar de prijs in de categorie Digitale Transformatie. Vind jij dat stichting MedMij en haar partners deze prijs verdienen?

Eind 2019 – begin 2020 brachten MedMij en PROVES in drie gecontroleerde livegangen de eerste gegevensuitwisseling op gang volgens het MedMij Afsprakenstelsel. PROVES is het programma van VZVZ (met ondersteuning van BDO) waarin innovatieve ontwikkelingen rondom gegevensuitwisseling beproefd en naar de praktijk gebracht worden.

Deze uitwisseling was een belangrijke opstap een grotere uitrol van MedMij. Het doel is dat iedere Nederland die dat wil over een tijdje al zijn of haar gezondheidsgegevens, die op verschillende plekken liggen opgeslagen, zelf kan verzamelen in een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving.

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo weten patiënten beter wat er speelt en krijgen zorgverleners een completer beeld, waardoor je samen tot de best passende zorg kan komen.

Alle organisaties die aantoonbaar aan de MedMij spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op websites en apps met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), maar ook bij leveranciers van informatiesystemen in de zorg. De zorgaanbieders met wie deze leveranciers een overeenkomst hebben mogen ook het MedMij-label dragen. Het MedMij-label laat zien dat op deze plek veilig en betrouwbaar gezondheidsgegevens uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.
Samenwerking

MedMij is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en is in 2015 omarmd en in het leven geroepen door het Informatieberaad Zorg, een bestuurlijke samenwerking tussen deelnemers uit het zorgveld en het ministerie van VWS. Stichting MedMij heeft opdracht gegeven aan VZVZ Servicecentrum en Nictiz om het afsprakenstelsel en de informatiestandaarden te beheren en door te ontwikkelen. Ook spelen VZVZ Servicecentrum en Nictiz een belangrijke rol bij het kwalificatie- en acceptatietraject dat partijen moeten doorlopen om deelnemer te kunnen worden. De kwalificatie verzorgt Nictiz, de acceptatie gebeurt bij VZVZ Servicecentrum. BDO geeft met een aantal projectleiders invulling aan het PROVES programma om het MedMij afsprakenstelsel in de praktijk te beproeven. Stichting MedMij wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en door Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Nieuwe gebruikersregeling PGO-leveranciers in 2021

Minister van Ark heeft op 9 november jl. besloten om de gebruikersregeling in 2021 te verlengen. De officiële bekendmaking vind je hier. Het tarief blijft € 7,50. Daarnaast is er in 2021 per DVP-deelnemer (zowel voor huidige deelnemers als nieuwe toetreders in 2021) een vaste vergoeding beschikbaar van € 30.000 inclusief btw als bijdrage aan de herkwalificatiekosten.

De voorwaarden en de wijze waarop DVP-deelnemers hiervoor in aanmerking komen zullen op korte termijn bekend worden gemaakt via de gebruikelijke communicatiekanalen van de HIS.

In 2021 wordt ook de eis toegevoegd dat uiterlijk 1 juni de MedMij Informatiestandaard Verzamelen Basisgegevens Langdurige Zorg met succes is doorlopen en toegepast.

Bij de bewijsvoering voor toelating tot de gebruikersregeling zal in 2021 scherp worden toegezien dat alle kwalificatiedocumenten worden meegestuurd (één per informatiestandaard)

Tradeinterop

Voor het e-factureren geldt dat VWS adviseert om van de diensten van tradeinterop gebruik te maken. Kijk op www.tradeinterop.com/min-vws en de eerder verstuurde financiële bijsluiter voor meer informatie.

Verduidelijking loginformatie

Voor de stukken die ter verantwoording moeten worden meegestuurd geldt het volgende: VWS voegde recent een verduidelijking toe in de contracten onder artikel 3.6, aangaande de loginformatie. De passage luidt als volgt (cursief is nieuw):

Bij de factuur wordt een uitdraai van de loginformatie meegestuurd, waaruit blijkt dat er alleen actieve accounts gedeclareerd zijn conform Eis 10 van het document Programma van Eisen.

Dit betekent dat aanlevering bij VWS volstaat van het aantal nieuwe unieke gebruikers dat ten minste eenmalig succesvol gebruik heeft gemaakt van de UC verzamelen of UC delen gedurende de betreffende rapportageperiode en die al niet zijn gedeclareerd in een vorige rapportageperiode van het betreffende kalenderjaar. In aanvulling op het aantal nieuwe unieke gebruikers van die rapportageperiode kan daarbij steeds aangeleverd worden het totaal aantal gedeclareerde gebruikers tot en met de laatste rapportageperiode in het kalenderjaar die minstens één keer succesvol gebruik heeft gemaakt van de UC verzamelen of UC delen (de eenvoudige optelsom van alle gedeclareerde nieuwe unieke gebruikers tot dan toe).

Evaluatie eerste succesvolle gegevensuitwisseling: patiënt heeft behoefte aan nog meer gegevens

MedMij en PROVES hebben eind vorig jaar/begin dit jaar op drie plaatsen in Nederland voor het eerst echte gegevensuitwisseling tussen apothekers en patiënten met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) tot stand gebracht. De belangrijkste conclusies: Het MedMij Afsprakenstelsel werkt in de praktijk en de patiënt heeft behoefte aan regie over zijn/haar gegevens.

In Asten, Zoetermeer en regio Utrecht vonden zogenoemde gecontroleerde livegangen (GLG’s) plaats. Hierin worden echte gezondheidsgegevens tussen zorgverleners en de PGO van een geselecteerde groep patiënten voor een bepaalde periode uitgewisseld op de MedMij-manier. De eerste gegevens werden uitgewisseld in het bijzijn van toenmalig minister Bruins (VWS).

In alle drie de GLG’s deden openbare apothekers mee en kon een groep patiënten hun medicatiegegevens via een PGO veilig digitaal verzamelen. MedMij en PROVES evalueerden niet alleen de technische kant van de uitwisseling, maar haalden ook de ervaringen van de deelnemende apothekers en patiënten op.

Informatie veilig in PGO

MedMij heeft jaren gewerkt aan het MedMij Afsprakenstelsel, een set van afspraken die veilige en vertrouwde gegevensuitwisseling moet garanderen. Via GLG’s wordt wat MedMij in het afsprakenstelsel heeft opgeschreven in de praktijk getoetst. Hieruit blijkt dat het afsprakenstelsel goed werkt: de door de patiënten gevraagde informatie kwam veilig in hun PGO terecht. Uiteraard is er ook een aantal verbeterpunten genoemd, die MedMij in volgende versies van het afsprakenstelsel verwerkt.

Zorggebruikers blij met inzicht

De deelnemende zorggebruikers waren overwegend enthousiast over het feit dat ze dankzij de PGO inzicht hadden in hun medicatiegegevens. Nog enthousiaster werden de deelnemers over wat ze in de toekomst met een persoonlijke gezondheidsomgeving kunnen. Wanneer zij vanuit verschillende bronnen (zorgaanbieders) gegevens in een PGO kunnen verzamelen, gaat een PGO echt meerwaarde hebben in het zorgproces, verwachten zij. Deze gegevens willen ze in de toekomst ook graag delen met verschillende zorgverleners.

Een veelgehoorde kanttekening was dat het overzicht met medicatieverstrekkingen niet overzichtelijk getoond werd. Veel zorggebruikers vonden de gegevens niet logisch weergegeven. Naast de visuele presentatie van PGO’s, hangt de overzichtelijkheid ook af van de wijze van registeren door zorgverleners. Het is dus zowel aan de PGO-leverancier als aan de zorgverlener om te zorgen voor een overzichtelijk medicatieoverzicht.

Ook zorgverleners enthousiast

Zorgverleners vinden een PGO waardevol omdat zij verwachten dat het de samenwerking met hun patiënten ten goede komt. Zo verwachten zij dat PGO’s zorgen voor beter geïnformeerde patiënten, waardoor zorgverleners en patiënten samen tot betere beslissingen kunnen komen. Daarnaast verwachten ze via PGO’s digitale zorg op een veilige manier in te kunnen zetten. Ze hopen dat dit hen helpt om de zorg te optimaliseren en zo de stijgende zorgzwaarte op te vangen.

Nog een aspect waarom zorgverleners enthousiast zijn over PGO’s, is dat zij verwachten zelf ook meer en correctere informatie over hun patiënten te hebben omdat patiënten dit zelf, direct via de PGO met hen kunnen delen. En hoe meer informatie zorgverleners hebben, hoe beter zij in staat zijn om de juiste zorg te bieden.

Zorgverlener als aanjager

Zorggebruikers zien een belangrijke rol voor de zorgverleners bij het stimuleren van PGO-gebruik.
Wanneer zorggebruikers voorbeelden noemen waarin PGO’s van meerwaarde zijn, is dat vaak kort na of voor een consult of gesprek met een zorgverlener. Het wordt als prettig ervaren om thuis nog even alles rustig na te lezen of eventuele uitslagen te bekijken. Ook zouden zorggebruikers voorafgaand aan een consult graag zelf gezondheidsgegevens delen met zorgverleners. Daarnaast worden PGO’s vertrouwd wanneer zij door zorgverleners worden aangeraden. En niet alleen zorggebruikers zien een belangrijke rol voor zorgverleners, ook veel zorgverleners in deze gecontroleerde livegangen zien een rol voor zichzelf. Ze willen over PGO’s informeren en ze promoten, maar het zou ook helpen als een regionaal of landelijk informatiepunt wordt ingericht waar zorggebruikers terecht kunnen voor meer informatie over PGO’s.

Toekomst

De inzichten en verbeteringen die deze eerste drie GLG’s opleverden, worden meegenomen in de doorontwikkeling van MedMij en verdere livegangen. Deze GLG’s helpen ook om zicht te krijgen op de gebruikservaringen van patiënten en zorgverleners. Deze resultaten worden gebruikt om andere partijen te helpen bij de uitrol en implementatie van PGO’s in Nederland.

Om nog meer ervaring op te doen en verbeteringen te kunnen doorvoeren, worden er meer gecontroleerde livegangen opgestart. Zo loopt er momenteel een gecontroleerde livegang in de regio Nijmegen waar onder andere huisartsgegevens worden uitgewisseld. En er gaan er nog dit jaar op verschillende plekken in het land nog meer GLG’s van start, waar een fysiotherapiepraktijk en enkele ziekenhuizen bij betrokken zijn.

De complete PROVES-rapportage vind je hier en geeft onder andere zinvolle aanbevelingen voor PGO leveranciers.

De rapportage waarin de ervaringen van zorggebruikers en zorgverleners zijn verwerkt, vind je hier

Primeur: patiënten van Ksyos kunnen gegevens verzamelen in zelfgekozen PGO

‘Doe mee met MedMij, ontsluit data naar patiënten en wacht vooral niet af.’ Deze oproep deed het ministerie van VWS onlangs aan alle zorgaanbieders van Nederland. Ksyos, een zorginstelling die jaarlijks zorg ‘digitaal dichtbij’ levert aan bijna 150.000 patiënten, heeft deze aansporing niet nodig. Onlangs ontving de eerste patiënt zijn gegevens veilig in zijn PGO. Een primeur.

Ksyos is de eerste zorgaanbieder die gegevens uitwisselt met de persoonlijke gezondheidsomgeving van een patiënt buiten een zogenoemde gecontroleerde livegang. In zo’n GLG brengt MedMij het afsprakenstelsel in een gecontroleerde omgeving en met een geselecteerde groep patiënten in praktijk. Maar Ksyos heeft intussen zijn eigen ICT-systeem klaargemaakt voor MedMij en is ‘gewoon’ live gegaan. De eerste patiënt ontving onlangs zijn gegevens in een PDF/A-document in zijn zelfgekozen PGO.

Zorg dichtbij

Ksyos is geen zorginstelling waar je als patiënt naartoe gaat, zoals een ziekenhuis of huisarts. Nee, deze zorgaanbieder richt de zorg ‘digital first’ in, en ziet haar patiënten zoveel mogelijk online óf dicht bij huis, en werkt samen met bijvoorbeeld het gezondheidscentrum en de optometrist in de buurt.

Hoe dat werkt? De huisarts verwijst de patiënt naar Ksyos. Diagnostiek zoals een slaaponderzoek of ECG wordt door de zorgverlener bij de patiënt in de buurt, bijvoorbeeld de huisarts of optometrist, of door de patiënt zelf thuis gedaan. De medisch specialist van Ksyos bekijkt alle informatie op het eigen platform, stelt een diagnose en maakt, indien nodig, een behandelplan.

Patiënten kunnen bij Ksyos terecht voor medisch specialistische zorg voor niet-complexe klachten op het gebied van cardiologie, GGZ, dermatologie, oogheelkunde, slaapgeneeskunde en longgeneeskunde. Zonder wachttijd, en dichtbij huis of zelfs thuis. De patiënt kan zelf zijn diagnose en behandeling inzien via MijnKsyos. En sinds kort kunnen de gezondheidsgegevens dus ook worden verstuurd naar een PGO.

En wat Ksyos betreft blijft het niet bij die ene patiënt. ‘Als innovatieve zorginstelling zetten we vol in op online samenwerken aan gezondheid tussen zorgverleners én patiënten’, zegt product owner Job van der Heijden.. ‘We vinden het belangrijk dat patiënten zelf actief werken aan hun gezondheid, en controle hebben over hun eigen gegevens. Dankzij MedMij kunnen patiënten hun medische gegevens ook veilig delen met andere zorgverleners.’

Grote verandering

Marc van Dijk, algemeen manager van stichting MedMij, is blij met een voorloper als Ksyos. ‘MedMij is bezig met een grote verandering in de zorg’, aldus Van Dijk. ‘Een enorme opdracht die wij niet alleen kunnen doen. Wij scheppen de randvoorwaarden en bieden hulp waar nodig. Maar wat we nodig hebben om de verandering te versnellen, zijn zorgaanbieders die hun nek durven uit te steken. Daarom ben ik heel blij dat Ksyos er al klaar voor is en dat er een groot aantal patiënten zijn die hun gegevens kunnen verzamelen in een PGO.’

Drie huisartsenpraktijken gaan live, alle patiënten kunnen gegevens verzamelen in PGO

Een primeur voor drie huisartspraktijken in Nijmegen en omgeving. UGC Heyendael, huisartsenpraktijk Oosterhout en huisartspraktijk Thermion Lent zijn de eerste huisartsen in Nederland die hun patiënten de mogelijkheid bieden om met een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gegevens te verzamelen.

De drie praktijken deden de afgelopen maanden mee aan een gecontroleerde livegang (GLG). In een GLG worden in een gecontroleerde setting met een geselecteerde groep patiënten gegevens uitgewisseld op de MedMij-manier. De GLG is succesvol afgerond en daarom willen de deelnemende huisartsen vanaf nu hun gegevens beschikbaar maken voor alle patiënten die een PGO met MedMij-label gebruiken. Daarmee heeft Nijmegen een landelijke primeur, want bij geen enkele andere huisarts kunnen patiënten hun gezondheidsgegevens verzamelen in een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Mariëtte Willems, huisarts en programmamedewerker van OPEN – het programma dat huisartsen helpt om aan te sluiten op MedMij – is trots op haar Nijmeegse collega’s. ‘Het is een knappe prestatie dat we als huisartsensector vooroplopen met de gegevensuitwisseling via een PGO’, aldus Willems.

Ook Marc van Dijk, directeur van stichting MedMij, is verheugd. ‘Op verschillende plekken en in verschillende sectoren zijn we MedMij live aan het brengen in een gecontroleerde livegang. Maar nog niet eerder durfden de deelnemende zorgaanbieders het aan om na de GLG alle patiënten en alle PGO’s toe te laten’, aldus Van Dijk. ‘Knap dat deze huisartsen dat wel doen. Dit is precies wat we nodig hebben om de enorme veranderopdracht die MedMij heeft meegekregen te doen slagen.’

Het MedMij-label

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo weten patiënten beter wat er speelt en krijgen zorgverleners een completer beeld, waardoor je samen tot de best passende zorg kan komen.

Alle organisaties die aantoonbaar aan de MedMij-spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op websites en apps met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), maar ook bij leveranciers van informatiesystemen in de zorg. De zorgaanbieders met wie deze leveranciers een overeenkomst hebben mogen ook het MedMij-label dragen. Het MedMij-label laat zien dat op deze plek veilig en betrouwbaar gezondheidsgegevens uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

Patiënten kunnen voor het eerst labuitslagen verzamelen in PGO met MedMij-label

Een geselecteerde groep patiënten van drie Utrechtse huisartsenpraktijken kan de komende maanden hun laboratoriumuitslagen verzamelen in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) met het MedMij-label. Het is de eerste keer dat labuitslagen kunnen worden uitgewisseld op de MedMij-manier.

Mensen die bloed hebben laten prikken bij Saltro, een groot diagnostisch centrum in Midden Nederland, kunnen de uitslag van het onderzoek al bekijken op het online portaal van Saltro. Maar wat Saltro betreft is het gebruik van PGO’s de volgende stap, zodat je als patiënt niet alleen je uitslagen in kan zien, maar ze ook – naast andere medische gegevens van bijvoorbeeld je huisarts en ziekenhuis – kan verzamelen, beheren en delen in je eigen PGO.

Daarom is het diagnostisch centrum betrokken bij de nieuwe gecontroleerde livegang (GLG) van MedMij. In een GLG worden echte gezondheidsgegevens tussen zorgverleners en de PGO van een geselecteerde groep patiënten uitgewisseld op de MedMij-manier. MedMij werkt hierbij samen met PROVES, een programma dat de werking van MedMij in de praktijk toetst. Eerder vonden er al succesvolle GLG’s plaats bij verschillende huisartsen en apotheken.

Twee PGO’s

Bij deze livegang zijn twee persoonlijke gezondheidsomgevingen betrokken: Quli en Ivido. Het is de bedoeling dat na afloop van de GLG alle patiënten van Saltro hun uitslagen kunnen verzamelen in een zelfgekozen PGO met MedMij-label.
De gecontroleerde livegangen duren drie maanden. De inzichten en verbeteringen die deze eerste GLG’s opleveren, worden meegenomen in de doorontwikkeling van MedMij en verdere livegangen. Ook worden gebruikservaringen van patiënten en zorgverleners verzameld. Deze resultaten worden gebruikt om andere partijen te helpen bij de uitrol en implementatie van PGO’s in Nederland.

Bezoek Erik Gerritsen

Donderdag 18 februari kwam Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op digitaal werkbezoek bij deze gecontroleerde livegang. Gerritsen sprak met een patiënt, huisarts en een klinisch chemicus van Saltro. Het werkbezoek is terug te kijken via deze link.

Het MedMij-label

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgverleners. Alle partijen die aan MedMij voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op een persoonlijke gezondheidsomgeving en zorgaanbieders of andere gezondheidsprofessionals die via hun ICT-leverancier zijn aangesloten bij MedMij. Als je het MedMij-label ziet, dan weet je dat gezondheidsgegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.