MedMij voor leveranciers

Leveranciers die meedoen aan MedMij kiezen voor een afsprakenstelsel met landelijk draagvlak. Deze afsprakenset is essentieel om het vertrouwen, dat nodig is voor de digitale uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen patiënten en zorgverleners, op te bouwen.

inloopspreekuur MedMij

MedMij-deelnemer worden: bijdragen aan zinnige zorg

Grip op gezondheidsgegevens stelt mensen in staat regie over hun eigen gezondheid te nemen. Goede informatie, voorzien van context en betekenis, ondersteunt zelfmanagement. Goed geïnformeerde, betrokken en meebeslissende patiënten dragen bij aan zinnige en betaalbare zorg en dat zij een betere kwaliteit van leven ervaren. Door MedMij-deelnemer te worden kun je ervoor zorgen dat gebruikers van een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) toegang hebben tot hun gezondheidsgegevens. MedMij zorgt ervoor dat dat veilig en betrouwbaar kan. Van een zorgaanbieder met een MedMij-label naar een persoon met PGO met een MedMij-label, en weer terug.

Voordelen voor leveranciers

  • Een afsprakenstelsel met landelijk draagvlak: MedMij is een afsprakenstelsel dat zowel technische standaarden als juridische richtlijnen en verplichtingen bevat. Deze set aan afspraken is essentieel voor het vertrouwen dat nodig is om de digitale uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgverleners van de grond te krijgen.
  • Financiële stimulans vanuit de overheid: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontwikkelde verschillende financieringsregelingen. Zorgaanbieders kunnen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning bij het ontsluiten van gezondheidsgegevens naar hun patiënten. Daarnaast is er een gebruikersregeling voor PGO’s, wat interessante bedrijfskansen op kan leveren.
  • Denk mee over doorontwikkeling: deelname aan MedMij zorgt er ook voor dat je onderdeel uitmaakt van de governance van MedMij via de Deelnemersraad. Samen werken we aan de verdere doorontwikkeling van MedMij.

Ben je leverancier en wil je deelnemer worden?

Download dan de Factsheet Hoe word je MedMij-deelnemer en/of onze informatiepakketten:

Veelgestelde vragen Leveranciers

Veelgestelde vragen zorggebruikers

Vind hier het antwoord op jouw vraag! Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan hier.

Wat is het MedMij Afsprakenstelsel?
Het MedMij Afsprakenstelsel is de set van afspraken waaraan organisaties (vaak zijn dit PGO-leveranciers en ICT-leveranciers van zorginformatiesystemen) moeten voldoen om MedMij-deelnemer te worden. Het stelsel bevat afspraken over onder meer juridische -, technische - en informatiebeveiligingsaspecten. Door MedMij-deelnemer te worden verbinden partijen zich aan de set van afspraken en zo zijn gebruikers verzekerd van veilige en betrouwbare gegevensuitwisseling. Alles over het afsprakenstelsel lees je hier.
Wat levert het MedMij-label mij op?
Het MedMij-label straalt vertrouwen uit naar zorggebruikers en zorgaanbieders. Je helpt inwoners van Nederland meer regie te hebben over hun gezondheid. MedMij-deelnemers zijn voor zorggebruikers en zorgverleners te herkennen aan het MedMij-label. Dat staat voor veilige en betrouwbare gegevensuitwisseling volgens de regels uit het MedMij Afsprakenstelsel. Meedoen met MedMij is toekomstbestendig door gebruik van informatiestandaarden. De set van MedMij-afspraken zorgt voor standaardisatie en interoperabiliteit zodat partijen niet zelf één op één afspraken hoeven te maken over gegevensuitwisseling. Dit is efficiënter, sneller en kostenbesparend.
Hoe kan ik MedMij-deelnemer worden en een MedMij-label krijgen?
Overweeg je je aan te melden als kandidaat-deelnemer van MedMij? Dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek met een van onze Leveranciersmanagers. Je kunt ons vragen stellen en we maken samen een inschatting of je een goed beeld hebt van het traject dat je gaat starten. Daarna volgt de administratieve toets. Alle benodigde formulieren vul je digitaal in en stuur je samen met de gevraagde documenten aan het MedMij-loket: info@medmij.nl. Lees meer in dit factsheet.

Welke leveranciers gingen je voor?

Er zijn tientallen leveranciers (DVP en DVA) die MedMij-deelnemer zijn. Wil je weten welke? Klik dan op de button voor een overzicht.

MedMij-label

Doe mee aan Verbind.MedMij

Met Verbind.MedMij kunnen patiënten en zorgverleners gemakkelijker gegevens uitwisselen in een PGO. Verbind.MedMij stimuleert en vereenvoudigt het gebruik van PGO’s door middel van een QR-code of URL door de zorgverlener aan de patiënt. Op de website kunnen zorggebruikers kiezen uit een aantal PGO's en zelf een account aanmaken om vervolgens hun medische gegevens op te halen. Doe ook mee!

Meer informatie voor leveranciers op MedCom

Leveranciers die MedMij-(kandidaat-)deelnemer zijn kunnen elkaar virtueel ontmoeten op MedCom. Op dit platform delen we nieuws en informatie specifiek voor (kandidaat-)deelnemers. Veruit de meeste informatie is openbaar. MedCom-gebruikers met een account kunnen ook met elkaar in gesprek op het forum. Wil je meer weten? Neem dan contact op met het MedMij-loket.