Stichting MedMij neemt deel aan de PGO-alliantie

Nieuws18 september 2020

Iedereen zelf inzicht in zijn gezondheidsgegevens. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) met het MedMij-label kan dat straks op een veilige en betrouwbare manier. Om bekendheid en gebruik van de PGO’s te stimuleren, is een PGO-alliantie opgericht. Op 1 september waren 22 organisaties aangesloten, waaronder stichting MedMij.

De alliantie is opgericht binnen het programma PGO on Air. Dat is een meerjarig programma dat het gebruik van PGO’s wil stimuleren door mensen te ondersteunen bij het kennen, kiezen, gebruiken en benutten van PGO’s. Samenwerking is noodzakelijk om deze doelen te bereiken. Op dit moment zijn al 22 organisaties aangesloten, van patiëntenorganisaties, beroepsverenigingen, brancheorganisaties, consumentenorganisaties tot welzijnsorganisaties.

De verandering die PGO’s met zich meebrengt bij gebruikers en zorgverleners is groot. Het gebruik van PGO’s biedt nieuwe inzichten en vraagt ander gedrag. Van alle doelgroepen. De alliantiepartners willen vanuit overtuiging deze verandering in beweging zetten.

Kijk voor meer informatie over de PGO-alliantie op www.pgoalliantie.nl.