Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website waarin je levenslang informatie over je eigen gezondheid bij kunt houden en waarmee je actief aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Zo kun je jouw medische gegevens verzamelen en beheren. Op deze manier houd je grip op je gegevens: van behandelingen tot labuitslagen, medicijngebruik en inentingen.

Veelgestelde vragen zorggebruikers

PGO’s met MedMij-label

In een PGO kun je je medische gegevens eenvoudig verzamelen, beheren en (later ook) delen. Ook kun je zelf gegevens toevoegen. MedMij ontwikkelde de spelregels waaraan PGO’s en de zorginformatiesystemen van zorgaanbieders moeten voldoen. Zo zorgen we ervoor dat de uitwisseling van medische gegevens veilig is en dat alle systemen in dezelfde taal met elkaar spreken. Je herkent PGO’s waarbij je op de MedMij-manier gegevens kunt uitwisselen aan het MedMij-label.

Voorbeeld-PGO

Let op! Het MedMij-label zegt niets over hoe nuttig of handig de functies van een PGO zijn en of deze passen bij jouw situatie en behoefte. Dat bepaal je zelf. En ben je benieuwd hoe een PGO eruit kan zien? Klik dan op de logo’s van onze deelnemers of bekijk dan onze Voorbeeld-PGO.

PGO.nl: alles over pgo's op één plek

Wat is een PGO? Hoe werkt het? En hoe kies je een PGO? Op PGO.nl vind je het antwoord. Ook voor zorgverleners. De website is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, MedMij, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ruim 50 andere organisaties.

pgo.nl-medmij

Vragen over PGO's?

Het PGO-informatiepunt helpt je graag: