Wat is MedMij?

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgaanbieders. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Rust en regie

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin mensen informatie over hun eigen gezondheid bij kunnen houden en actief aan de slag kunnen gaan met hun gezondheid. Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en (later ook) delen. Zo worden veranderingen in hun gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. Dat geeft rust en regie. Als mensen én hun behandelaars goed geïnformeerd zijn, kunnen ze samen tot de best passende zorg komen.

Veiligheid voorop

MedMij maakt spelregels voor een veilige en betrouwbare uitwisseling van gezondheidsgegevens. Alle organisaties die aantoonbaar aan deze spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen in een online persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Ook zie je het label bij zorgaanbieders of andere gezondheidsprofessionals. Je weet dan dat jouw gezondheidsgegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

Het MedMij-label: dan is het veilig

Organisaties die aantoonbaar aan de spelregels van MedMij voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op PGO's en bij zorgverleners zoals je huisarts. Als je het label ziet, weet je dat jouw medische gegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden volgens de hoge eisen van MedMij.