Wat is MedMij?

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van medische gegevens tussen zorggebruikers en zorgaanbieders. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin mensen informatie over hun eigen gezondheid bij kunnen houden en actief aan de slag kunnen gaan met hun gezondheid.

MedMij-label

Het MedMij-label: dan is het veilig

Stichting MedMij maakt en onderhoudt de spelregels voor een veilige en betrouwbare uitwisseling van gezondheidsgegevens: het MedMij Afsprakenstelsel. Organisaties die aantoonbaar aan deze spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Het label kun je tegenkomen in diverse online persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Ook zie je het label bij zorgaanbieders of andere gezondheidsprofessionals. Je weet dan dat jouw gezondheidsgegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden met je PGO en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

Rust en regie

Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en (later ook) delen. Zo worden veranderingen in hun gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. Dat geeft rust en regie. Als mensen én hun behandelaars goed geïnformeerd zijn, kunnen zij samen tot de best passende zorg komen.

Wat is MedMij?