MedMij voor zorggebruikers

MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label volgen deze regels. Via MedMij kun je op een veilige manier je medische gegevens, die bij al jouw zorgverleners zijn opgeslagen, in je PGO zetten.

Pilot CIR-revalidatie van start

Rust en regie

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kunt houden en actief aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Met een PGO kun je jouw gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo worden veranderingen in je gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. Dat geeft rust en regie. Als jij en jouw behandelaar goed geïnformeerd zijn, kun je samen tot de best passende zorg komen.

Veiligheid voorop

MedMij maakt spelregels voor een veilige en betrouwbare uitwisseling van gezondheidsgegevens. Alle organisaties die aantoonbaar aan deze spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op een online persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO). Ook zie je het label bij zorgaanbieders of andere gezondheidsprofessionals. Je weet dan dat jouw gezondheidsgegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

Veelgestelde vragen

medmij-label-asterisque

Vind hier het antwoord op jouw vraag! Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan hier.

Wat betekent het MedMij-label?
Als je het MedMij-label ziet, dan weet je dat jouw gezondheidsgegevens daar op een veilige en betrouwbare manier uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen die MedMij daaraan stelt.
Zijn er PGO's met MedMij-label?
Er zijn nu 24 PGO’s met MedMij-label, een actueel overzicht vind je hier. Hier staan de partijen genoemd die een PGO mogen aanbieden. Elke PGO ziet er anders uit. En in elke PGO kun je weer andere gegevens bijhouden. Bijvoorbeeld hartslagmetingen, bloedwaarden of eet- en slaapgewoonten. Het verschilt straks ook per PGO welke medische gegevens je kunt uitwisselen. Kies dus een PGO met functies die jij belangrijk vindt. Op PGO.nl vind je een handige tool om PGO's met elkaar te vergelijken.
Kunnen anderen meekijken in mijn PGO?
Het gaat hier om twee dingen: inloggen in je PGO en inloggen om daadwerkelijk medische gegevens in je PGO op te halen. De meeste PGO’s maken het mogelijk om anderen inzage te bieden. Die vertegenwoordiging moet wel geregistreerd zijn. In je PGO lees je hoe je dat moet doen. Voor het ophalen van je gegevens bij je zorgaanbieder kun je ook anderen (bijvoorbeeld mantelzorgers) machtigen. De registratie daarvan moet vooraf gedaan worden bij DigiD Machtigen. Op de website van DigiD (www.DigiD.nl) zie je hoe je dat moet doen. Maar ook hier geldt: een PGO is helemaal van jou zelf en jij besluit zelf of en met wie je deze informatie wilt delen.

PGO.nl: alles over PGO’s op één plek

Wat is een PGO? Hoe werkt het? En hoe kies je een PGO? Op PGO.nl vind je het antwoord. Ook voor zorgverleners. De website is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, MedMij, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ruim 50 andere organisaties.

pgo.nl-medmij