MedMij voor zorggebruikers

MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label volgen deze regels. Via MedMij kun je op een veilige manier je medische gegevens, die bij al jouw zorgverleners zijn opgeslagen, in je PGO zetten.

Pilot CIR-revalidatie van start

Rust en regie

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kunt houden en actief aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Met een PGO kun je jouw gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo worden veranderingen in je gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. Dat geeft rust en regie. Als jij en jouw behandelaar goed geïnformeerd zijn, kun je samen tot de best passende zorg komen.

Veiligheid voorop

MedMij maakt spelregels voor een veilige en betrouwbare uitwisseling van gezondheidsgegevens. Alle organisaties die aantoonbaar aan deze spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op een online persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO). Ook zie je het label bij zorgaanbieders of andere gezondheidsprofessionals. Je weet dan dat jouw gezondheidsgegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag! Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan hier.

Wat betekent het MedMij-label?
Als je het MedMij-label ziet, dan weet je dat jouw gezondheidsgegevens daar op een veilige en betrouwbare manier uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen die MedMij daaraan stelt.
Zijn er al PGO's met MedMij-label?
Er zijn ongeveer 30 PGO’s met MedMij-label. Elke PGO ziet er anders uit. En in elke PGO kun je weer andere gegevens bijhouden. Bijvoorbeeld hartslagmetingen, bloedwaarden of eet- en slaapgewoonten. Het verschilt straks ook per PGO welke medische gegevens je kunt uitwisselen. Kies dus een PGO met functies die jij belangrijk vindt.
Kunnen anderen meekijken in mijn PGO?
De meeste PGO’s maken het voor gebruikers mogelijk dat zij anderen inzage bieden. Voor het ophalen van je gegevens bij je zorgaanbieder is het, volgens de eisen van MedMij, op dit moment uitsluitend mogelijk dat de eigenaar van de PGO kan inloggen. Ook kun je alleen met je eigen DigiD gegevens verzamelen of delen met zorgaanbieders. MedMij wil het in de toekomst mogelijk maken dat gebruikers deze functie van de PGO ook aan iemand anders kunnen uitbesteden (bijvoorbeeld mantelzorgers, via een geregistreerde machtiging).

PGO.nl: alles over PGO’s op één plek

Wat is een PGO? Hoe werkt het? En hoe kies je een PGO? Op PGO.nl vind je het antwoord. Ook voor zorgverleners. De website is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, MedMij, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ruim 50 andere organisaties.