Samen naar databeschikbaarheid op Zorg & ict in Utrecht
In april ben je weer welkom om het paviljoen van het ministerie van VWS, NEN, Zorginstituut Nederland, MedMij, Nictiz en VZVZ te bezoeken. Van 9 tot en met 11 april staan we klaar om jou te ontvangen in het paviljoen of in ons eigen theater (gehele dag sessies). Je kunt je gratis aanmelden op de website van Zorg&ICT.
Verwacht vanuit onze samenwerking het volgende:
Keynote Bianca Rouwenhorst van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op dinsdag 9 april
Vorig jaar heeft VWS de Nationale Visie en Strategie voor het gezondheidsinformatiestelsel gelanceerd. De strategie hiervan is in ontwikkeling. De strategie geeft antwoord op WAT we SAMEN gaan doen. Waar staan we en wat kun je verwachten?
VWS Talkshow over Databeschikbaarheid op dinsdag 9 april
Vorig jaar bracht het ministerie van VWS de talkshow Databeschikbaarheid hoe dan? Deze wordt opgevolgd met een nieuwe talkshow over databeschikbaarheid in de gezondheidszorg. Presentatie: Sylvia Veereschild.
Kennissessie Een goed gevulde PGO: hoe dan? – op dinsdag 9 april van 14.30 – 15.00 uur in Theater 4
Wat is er allemaal nodig om de PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) verder te implementeren en op te schalen? Voor burgers moet in 2025 een goed gevulde PGO voor elkaar zijn. Dit stellen het zorgveld, het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars in het Integraal Zorg Akkoord (IZA). MedMij, VWS en meerdere partners in de zorgsector hebben het afgelopen jaar, na het grotendeels beëindigen van de VIPP-programma’s, samen een agenda gemaakt en gaan dit jaar een scala aan activiteiten uitzetten om de implementatie te verwezenlijken.
In deze sessie Margo Brands en Amber Blikslager je mee in wat MedMij en VWS doen om de PGO’s door te ontwikkelen en het zorgveld breed aan te laten sluiten. We gaan ook in op de samenhang met andere grote initiatieven m.b.t gegevensuitwisseling in de zorg.
Kennissessie De persoonlijke gezondheidsomgeving in 2024 – op woensdag 10 april van 13.00 – 13.30 uur in Theater 4
Barry van ’t Padje van Stichting MedMij en Bart Brandenburg van het ministerie van VWS nemen je mee in hun plannen om de inwoners van Nederland een volwaardige rol te geven in het gezondheidsinformatiestelsel. Hoe kan de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) mensen helpen aan een gebundeld overzicht van gezondheidsdata? Hoe leidt dit tot meer regie over gezondheid? We nemen je mee in de nieuwste landelijke ontwikkelingen en hoe die zorgen voor meer gebruiksgemak van PGO’s.
“Beschikbaarheid van persoonlijke gezondheidsdata voor iedereen is een mooie ontwikkeling waar we vol op inzetten.”
Kennissessie Meer regie op je zwangerschap met een PGO – op donderdag 11 april van 12.15 – 12.45 uur
Het VIPP-programma BabyConnect realiseert de ontsluiting van geboortezorggegevens naar PGO’s. Het resultaat daarvan is dat je bij een aantal verloskundigenpraktijken nu al je gegevens in een PGO kunt ophalen. In de loop van 2024 gaan steeds meer praktijken aanhaken en zullen ook gegevens van de kraamzorg worden ontsloten.
“Juist als je zwanger bent wil je goed zicht hebben op je gezondheidsgegevens.”
Kennissessie De PGO: de patiënt wil ook wat zeggen – 13.45 – 14.15 uur
Bart de Gans en Emil Fraai van Stichting MedMij geven je in deze sessie een heldere update over de ontwikkelingen op PGO-gebied. Tijdens deze sessie zie en hoor je vanuit de patiënt wat belangrijk is in het gebruik van PGO’s. Hoe houden we daarin de praktijk rekening mee? Welke ontwikkelingen staan ons het komende jaar te wachten? Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen of daarna met onze collega’s in gesprek te gaan op het paviljoen.
Meer informatie volgt.