Vier nieuwe leden in MedMij Adviesraad

Nieuws06 juli 2023

We mogen maar liefst vier nieuwe leden in de MedMij Adviesraad verwelkomen en wel Dan Zhang, reumatoloog en CMIO in het Medisch Centrum Leeuwarden, Gert Otter, longpatiënt en PGO-gebruiker, Vincent van den Berg, Innovatieconsultant bij ChipSoft en Arenda Jansen, verpleegkundige en VVT-CNIO in de regio Zwolle. De vier nieuwe leden zijn een mooie aanvulling op de huidige bezetting, zo vertegenwoordigen zij twee voor MedMij belangrijke doelgroepen namelijk zorgaanbieders en zorggebruikers. De nieuwe leden willen ieder vanuit hun eigen ervaring een constructieve bijdrage leveren aan MedMij en wij zijn daar uiteraard erg blij mee.

Over de MedMij Adviesraad

Stichting MedMij wil zorggebruikers, zorgaanbieders en leveranciers betrekken bij PGO-implementatie en de doorontwikkeling van het MedMij Afsprakenstelsel. Het is belangrijk dat we de belangen van onze stakeholders aanhoren en deze belangen zorgvuldig afwegen en meenemen. De rol van de MedMij Adviesraad bestaat uit:

  • Adviseren over het releasebesluit en het catalogusbesluit
  • Binnen de kaders van de strategische roadmap adviseren over de releasekalender van MedMij

De MedMij Adviesraad bestaat op dit moment uit:

  • Drie deelnemers namens leveranciers en wel Vincent van den Berg van ChipSoft, Willem van Wijngaarden van Enovation en Arnold Breukhoven van Drimpy
  • Twee deelnemers namens zorgaanbieders en wel Dan Zhang, reumatoloog en CMIO in het Medisch Centrum Leeuwarden en Arenda Jansen, verpleegkundige en VVT-CNIO binnen in regio Zwolle
  • Drie deelnemers namens zorggebruikers en wel Gert Otter, Bernd Arents en Marcel Heldoorn

Alle leden nemen plaats vanuit hun eigen achtergrond en op persoonlijke titel. De MedMij Adviesraad heeft als taak te streven naar een overeenstemmend advies. Zij komen zes keer per jaar samen.