Pilot met CIR revalidatie van start

Nieuws06 mei 2021

MedMij test gedurende de maand mei in een pilot een nieuw concept, waarmee het ophalen van gezondheidsgegevens in je PGO nog gemakkelijker wordt. De cliënten van alle zes de vestigingen van CIR revalidatie kunnen dit nieuwe concept deze maand als eerste in Nederland gebruiken.

Uit meerdere onderzoeken en ervaringen uit de praktijk blijkt dat de patiënt zijn of haar zorgverlener ziet als een belangrijke informatiebron over PGO-gebruik. Om zorgverleners hierbij te helpen én het de patiënt gemakkelijker te maken zijn of haar gegevens op te halen in een persoonlijke gezondheidsomgeving, wordt momenteel een nieuw concept in de praktijk getoetst.

Het concept werkt als volgt: meteen na afloop van het consult of de behandeling geeft de zorgverlener een kaartje aan de patiënt met daarop een QR-code. Deze QR-code is uniek voor deze zorgaanbieder. Door het scannen van die code gaat de patiënt naar een algemene webpagina van MedMij. Op deze pagina kan de patiënt zijn of haar PGO selecteren en daarmee direct bij de juiste zorgaanbieder de gegevens ophalen. Of – wanneer de patiënt nog geen PGO heeft – vindt hij op dezelfde pagina achtergrondinformatie over PGO’s en kan hij een persoonlijke gezondheidsomgeving met MedMij-label uit een lijst kiezen. Na het aanmaken van een account kan ook dan de patiënt direct de gegevens bij deze zorgaanbieder ophalen.

De pilot duurt de hele maand mei en wordt uitgevoerd bij alle zes vestigingen van CIR revalidatie. De deelnemende PGO’s zijn Zodos, Quli en Drimpy. Asterisque treedt op als DVZA (dienstverlener zorgaanbieder).
De resultaten van de pilot, waarin de ervaringen van de zorgverleners en cliënten uitgebreid aan bod komen, vormen de basis van de doorontwikkeling en mogelijk grootschalige uitrol bij meerdere zorgaanbieders en met meer PGO’s.