Lancering van de nieuwe MedMij Catalogus met gegevensdiensten

Nieuws22 augustus 2023

Vrijdag 11 augustus vond de lancering plaats van het nieuwe webportaal voor de MedMij Catalogus en de nieuwe omgeving voor de gegevensdiensten die specifiek in de AMvB’s worden genoemd. Door de migratie van de catalogus naar de nieuwe locatie is het webadres veranderd, het nieuwe webadres is: https://catalogus.medmij.nl.

MedMij Catalogus

De catalogus bevat de gegevensdiensten die over het MedMij-netwerk kunnen worden ontsloten. Met de migratie van de catalogus naar de nieuwe locatie is naast het webadres ook de look-and-feel veranderd, maar inhoudelijk is de catalogus gelijk gebleven.

Genoemde Gegevensdiensten in de AMVB’s

In de Algemene Maatregelen van Bestuur (AMVB’s) voor de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) komen verwijzingen te staan naar de MedMij-gegevensdiensten die zorgaanbieders wettelijk moeten ondersteunen. Hierdoor is het vanuit de archiefwet noodzakelijk dat er een directe en persistente link is naar de gegevensdiensten die zijn opgenomen in de AMVB’s. Vooralsnog betreft dit de gegevensdiensten 48 (Verzamelen Basisgegevens zorg 3.0) en 49 (Verzamelen Huisartsgegevens 2.0), wanneer nodig kunnen extra gegevensdiensten worden toegevoegd.