Eerste GGZ-patiënt uit Friesland haalt gegevens op in PGO

Nieuws27 mei 2021
GGZ Friesland beleefde vorige maand een mooie primeur: na eerdere succesvolle beproevingen in een testomgeving kon nu eindelijk de eerste cliënte haar gegevens ophalen in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Tijdens een live-videoverbinding haalde cliënte Lisa de basisgegevens op in de PGO Drimpy. GGZ Friesland maakt gebruik van ICT-leverancier Code24, dat net als Drimpy het MedMij-label heeft.

Een mooie mijlpaal voor de ggz-instelling, maar vooral voor de cliënte zelf. Lisa: ‘GGZ Friesland werkt herstelondersteunend. Het gemakkelijker in kunnen zien van mijn gegevens op een relatief simpele manier, past wat mij betreft goed in die herstel ondersteunende benadering. En erg fijn dat ik met een PGO niet hoef in te loggen bij verschillende patiënt- en clientportalen, maar dat dat alles naar mij toe komt in plaats van dat ik op al die verschillende plekken inlog.’

87 GGZ-instellingen

Eind 2021 kunnen de patiënten van 87 ggz-instellingen  – die deelnemen aan VIPP GGZ – gegevens ophalen met hun PGO. Er zijn in Nederland nu 34 aanbieders van PGO’s die in bezit zijn van het MedMij-label. Ongeveer de helft van deze PGO’s kunnen gegevens van ggz-instellingen tonen aan de patiënt.