Brightfish haalt MedMij-label als DVZA

Nieuws12 mei 2022

Brightfish heeft als DVZA (dienstverlener zorgaanbieder) het MedMij-label gehaald. Hierdoor komen in potentie nog meer gezondheidsgegevens beschikbaar voor patiënten die een PGO gebruiken.

De DVZA is een rol die beschreven staat in het MedMij Afsprakenstelsel. Om gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tot stand te brengen moeten PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgevingen) het MedMij-label halen én ook de zorgaanbieders moeten hun ICT-systemen (laten) aansluiten op MedMij. Dit moet de zorgaanbieder doen via een DVZA.

Een Dienstverlener in het zorgaanbiedersdomein (DVZA) is een ICT-leverancier van een zorgaanbieder met het MedMij-label binnen het MedMij Afsprakenstelsel. De zorgaanbieder slaat gezondheidsgegevens op in zijn bronsysteem. De DVZA zorgt voor uitwisseling van deze gegevens met de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van een persoon. Andersom kan een DVZA ook gegevens vanuit een PGO ontvangen.

Brightfish, een bedrijf dat mobiele oplossingen voor de gezondheidszorg ontwikkelt, kwalificeerde zich met de gegevensdienst Overgevoeligheden.

Voor een overzicht van alle DVZA’s met MedMij-label, kijk op de pagina MedMij-deelnemers.