1 miljoen keer medische gegevens opgevraagd in PGO’s met MedMij-label

Nieuws26 oktober 2023

We hebben een bijzondere mijlpaal bereikt. Vanaf mei 2021, het moment dat de eerste gegevens via MedMij werden uitgewisseld, tot aan vandaag zijn 1 miljoen keer medische gegevens opgevraagd in een PGO met MedMij-label. Vooral de laatste maanden zien we een mooie groei.

Stijging van bijna 20%

In het tweede kwartaal van 2023 kwamen er 268.851 succesvolle verzoeken binnen voor het ophalen van medische gegevens. Dit is een stijging van 19,6% ten opzichte van het eerste kwartaal. En ook het aantal unieke gebruikers neemt toe. Ter vergelijking: in heel 2022 haalden totaal ca. 87.000 unieke PGO-gebruikers hun gegevens op bij hun zorgverlener. Dit aantal lag aan het einde van het eerste halfjaar van 2023 op ca. 226.000 unieke PGO-gebruikers. En er komen op dit moment zo’n 1.000 PGO-gebruikers per dag bij.

“Dichter bij doel”

Marc van Dijk, directeur bij Stichting MedMij: “Hoe mooi is het dat we kunnen zeggen dat PGO-gebruikers maar liefst 1 miljoen keer medische gegevens hebben opgevraagd bij hun zorgverlener. Digitale gegevensuitwisseling is complex, de weg er naartoe hobbelig maar het doel nog steeds hetzelfde: mensen inzicht en regie geven over al hun eigen gezondheidsgegevens. Dat we steeds een stapje dichter bij ons doel komen maakt me trots, want daar doen we het voor.”